Oplemeni svoj prostor

[click here for the version in english]

Galerija s dostupnim umjetničkim radovima ak. slikara Borisa Pecigoša i drugih članova udruge
Galerija s dostupnim minijaturama, art talismanima, grafikama i slikama ispod 600 kn
Koje smjernice je mudro slijediti prilikom odabira slika za svoj stan ili ured?
Dojmovi vlasnika slika
Pošalji upit
Uvjeti poslovanja

.

GALERIJA S DOSTUPNIM UMJETNIČKIM RADOVIMA AK. SLIKARA BORISA PECIGOŠA I DRUGIH ČLANOVA UDRUGE

.
Pojedinu sliku možeš 
uvećati klikom na nju, a potom ih možeš listati klikanjem ili strelicama na tipkovnici (← i →). Ako želiš saznati više o slici, o motivima njenog nastanka i informaciji koja je utkana u nju, tada provjeri dodatni opis koji je vidljiv samo kad sliku uvećaš. Klikni na naziv slike, ukoliko je aktivan kao link, pa će se u novom prozoru otvoriti dodatne informacije.

Želiš li primati obavijesti o novim umjetničkim radovima, člancima, događanjima i izložbama unesi svoju e-mail adresu u okvir za AH newsletter koji se nalazi gore desno.

.
Pošalji upit ili nas direktno nazovi na +385 92 30 90 550
Skoči na Dojmove vlasnika slika

vrh

.
.

GALERIJA S DOSTUPNIM MINIJATURAMA, ART TALISMANIMA, GRAFIKAMA I SLIKAMA ISPOD 600 KN

[click here for the version in english]

Pojedinu fotografiju možeš uvećati klikom na nju, a potom ih možeš listati klikanjem ili strelicama na tipkovnici (← i →). Ako želiš saznati više o predmetu na fotografiji, o motivima njegovog nastanka i ostalim informacijama, tada provjeri dodatni opis koji je vidljiv samo kad fotografiju uvećaš. Klikni na naziv, ukoliko je aktivan kao link, pa će se u novom prozoru otvoriti dodatne informacije.

Želiš li primati obavijesti o novim umjetničkim radovima, člancima, događanjima i izložbama unesi svoju e-mail adresu u okvir za AH newsletter koji se nalazi gore desno.

.
Pošalji upit ili nas direktno nazovi na +385 92 30 90 550
Skoči na Dojmove vlasnika slika

vrh

.

VRIJEDNOST OVIH SLIKA U TVOJEM PROSTORU I SAVJETI

.
Dragi ljubitelju umjetnosti,

Ove suvremene, unikatne, izrazito ekspresivne, dinamične i mistične slike će plijeniti tvoju pažnju, kao i pažnju tvojih gostiju, dominirat će prostorom, poticat će tvoj duh i emocije, znatiželju i istraživanje detalja.

S njima u svoj prostor osim umjetničke vrijednosti unosiš i metafizičku, duhovnu ili filozofsku poruku. Zvat će te da ponireš u njih jer su duboke…

Odlično će se uklopiti u tvoj moderni interijer, bio on poslovni ili privatni, a posebno će podići minimalistički uređeni prostor.

Nije li bolje da kao urbani čovjek uživaš u ovakvoj slici nego da imaš prazan zid ili jeftinu reprodukciju bez značenja!?
.

Što moraš znati prilikom odabira slika za svoj stan ili ured te koje je smjernice mudro slijediti pri odlučivanju?

.
Kad te jedna od slika privuče i kad je osjetiš tako da ti u trbuhu zatitra, to je znak da rezoniraš s vibracijom slike. To nadilazi puki likovno-estetski doživljaj. Ona za tebe nosi posebno značenje. Ona je simbol tvojih materijalnih, emotivnih, intelektualnih ili duhovnih čežnji, želja, nada i vjerovanja. Slika je reprezent tvojeg samoostvarenja. Ona te podržava. Rekli bi da je slika tvoj osobni talisman. Iz nje u okolni prostor emanira njeno značenje i utkana informacija.

To je glavni kriterij koji bi trebao slijediti pri odabiru slike za sebe. Ne jer je slikar poznat (snobovski), ne jer slika paše uz tvoj novi namještaj (plitko), ne jer eto, nešto treba visjeti na zidu (površno).

Ne moraš biti likovni znalac da bi procijenio je li slika vrijedna ili nije, je li ona umjetnost ili nije. “Umjetnički elitizam” je umjetna kategorija koja teško da ima veze sa stvarnim životom i kreativnom energijom. Zato, vjeruj svojem osjećaju! Ako želiš saznati više o ovoj temi, preporučujem ti jedan kratki članak.

Dobra ideja za razbijanje monotonije jest da povremeno slike razmještaš po stanu. Osobito je ovo korisno ako si kolekcionar koji ima mnogo slika, a premalo mjesta na zidovima. Izaberi slike koje te u ovom trenutku najviše dotiču i njih izloži. Ostale negdje spremi. Nakon nekog vremena napravi rotaciju i izloži druge slike. Na taj način ćeš uvijek unositi svježinu i dinamiku u svoj prostor, slike ti nikad neće dosaditi, niti ćete se ti i tvoji gosti naviknuti na njih da ih više ni ne primjećujete.

Ako je slikar još živući, da izbjegneš krivotvorine (i da prođeš jeftinije) najbolje je kupiti sliku direktno od slikara.

Imaj na umu da je kupnja slike vrijedna investicija, budući da vrijednost slikama s vremenom raste. Većina drugih stvari u tvojem stanu (namještaj, tehnika, boja zidova, ukrasi, itd.), s vremenom gubi na vrijednosti (osim, možda, one sentimentalne vrijednosti) i traže prije ili kasnije zamjenu. No, slike ostaju trajno i vrijednost im raste.
.

Zašto je ponuda slika ograničena i što to znači?

.
Općenito je ponuda ograničena jer godišnje stvaramo relativno malo novih slika. Za svaku sliku treba nam vrijeme da ona sazrije iznutra, za što trebaju dani, a ponekad tjedni i mjeseci. Kada kreativna energija kulminira, tek tada se slika može prenijeti na platno ili papir. Čak i onda se umjetnik prepušta toku stvaranja koji ga, često nesvjesno, vodi u neočekivane ishode.

Osobno sam dosad naslikao preko 400 slika. One su unikatne i vrijedne. Relativno brzo nalaze svoje nove vlasnike, što je vidljivo iz ponude u galeriji, u kojoj je vrlo malo mojih radova, pogotovo radova iz ranijih godina, kao i radova drugih članova Ateliera Hayat.

Zato budi mudar i djeluj SADA, investiraj u umjetnost, uljepšaj svoj prostor i time podrži rad naše udruge! Pogledaj slike u galeriji, nećeš ostati ravnodušan. Izaberi sliku za sebe te nas odmah kontaktiraj bez oklijevanja!

Kontaktiraj nas putem obrasca ili nas nazovi na +385 92 30 90 550.

Boris Pecigoš, dipl. slikar (bacc. art) i voditelj Ateliera Hayat

Skoči na Galeriju s dostupnim umjetničkim radovima ak. slikara Borisa Pecigoša i drugih članova udruge
Skoči na Galeriju s dostupnim minijaturama, art talismanima, grafikama i slikama ispod 600 kn
Pošalji upit ili nas direktno nazovi na +385 92 30 90 550
Skoči na Dojmove vlasnika slika

vrh

.

POŠALJI UPIT

.

P.S. Ako ti je tako lakše, direktno nas nazovi na +385 92 30 90 550.

vrh

Želiš li primati obavijesti o novim umjetničkim radovima, člancima, događanjima i izložbama unesi svoju e-mail adresu u okvir za AH newsletter koji se nalazi gore desno.

.

DOJMOVI VLASNIKA SLIKA

18 comments on “Oplemeni svoj prostor

 1. Dugo smo tražili slike koje će odgovarati i zaokružiti cijelu priču uređenja našeg stana. Na kraju je izašla i u Večernjaku: link :-)

  Darko Kadović
  Interrupt

 2. I sama sam vlasnica jednog prekrasnog Borisovog energičnog drveta… upoznajte Borisa pa ćete shvatiti zašto su njegove jednostavne slike tako lijepe…

  Sanja Mikulec (Pasko)

 3. Borisove slike gledane na web-u su kao da pokušavate osjetiti okus hrane gledajući fotke gurmanski spremljenog obroka… Ni najbolja fotka ne može dočarati suodnos senzacija osjetila kada okus hrane osjetite uživo! Borisa poznajem od 2007. god., ali tek sam pred godinu dana na izložbi u Matuljima vidjela njegove slike. I u svoj onoj gomili svakojakih vibrirajućih šarenih, malenih, ogromnih, s kristalima, raznim oblicima i mandalama, raznih, raznih slika… mene je začaralo i priljepilo za prostor jedno majušno naizgled skromno razljevajuće platno zlaćanog drveta pod imenom “Vrijeme berbe”…

  Par mjeseci kasnije pod zaista neobičnim okolnostima to isto, identično platno došetalo je u moj život i moj prostor! Stavila sam ga u feng shui kut blagostanja kojeg je toliko navibrirao da su razlika i pomak bili vrlo, vrlo brzi i itekako očiti… Niti najmanje ne sumnjam da je ta slika bila veliki kotač koji je pokrenuo kotrljajuće promjene na tom polju. Upravo sada dok ovo pišem gledam u “Vrijeme berbe”, slika je živa, i uvijek se iznova čudim koliko mi je svaki put kada ju pogledam nekako svježa i “drugačija”… Hvala Boris što slikaš!

  Martina Bogdanić
  Studio Martina & Natura

 4. Borisa sam upoznala prije desetak godina i otkad ga znam uvijek je prijateljski naklonjen, optimističan, brižan… Znajući koliko truda i vremena ulaže kako bi ostvario osobnu ravnotežu, njegove slike logično su mi se nametnule. Znam tko stoji iza njih i to mi se sviđa.

  U radnoj prostoriji gdje radim masaže i bioterapije odabrala sam dvije mandale “Ne-prostor” i “Ne-zvuk”. Ovo je mjesto gdje se svatko tko uđe mora i treba osjetiti opušteno, van svakog događanja, buke… Ovo je mjesto za obnovu tijela i duha. Često se uhvatim da ih gledam dok radim, pokušavam se povezati s njima.

  U centru imamo i nekoliko drugih mandala od kojih želim izdvojiti “Blagoslov”, “Mandalu obilja” i “Mandalu prepuštanja”. Vjera u život, prepuštanje i istraživanje života, uz blagoslov realizira mnoga obilja. Zahvalni smo na obilju prijatelja, druženja, dobrih misli, financijskih dobitaka…

  Ipak, najdraža slika koju posjedujem je “Multidimenzionalnost”, nastala iz oglasa jednog časopisa koji nam se jako sviđao, a kojem je Boris udahnuo stvarni oblik i dušu. Danas to prekrasno platno (1,5 x 1 m) stoji u mom stanu, kad god prođem pomislim “Hvala Bogu na toj multidimenzionalnosti, želim istražiti sve te mogućnosti, evo me!” Čovjek ima mnoge dimenzije koje treba tek otkriti. Taj put ponekad nije lagan, ipak za mene je jedini logični smjer – popraviti svoje nedostake, dati sve od sebe kako bi bio bolji sebi i drugima. Ova slika podsjeća me da je to moguće. Samo je pitanje vremena kad ćemo stići na cilj.

  Klara Benko
  Mofit fitness klub

 5. Borisova umjetnost i moja spremnost da ju unesem u svoj prostor desile su se u trenutku donošenja odluka o promjenama u segmentima života u kojima je postalo nepodnošljivo ustajalo, a koje su se očitovale i u potrebi za potpunim renoviranjem stana, s tim da za zidove nisam imala nikakvo rješenje, puštala sam da dođe samo.

  Prva slika me odabrala tako da sam kod Borisa gledala neke druge, a ova me okretala sebi, sa zida. “Kocka je bačena” – uzbudljiva i beskompromisna, s naročito efektna 2 komada špage namočene u crvenu i bačene na sliku za finiš. Osjetila sam podržavajuću vibraciju slike i neku rezolutnost koja mi je bila privlačna jer mi je jačala osjećaj da su konfrontacije, koje su mi predstojale, nužne za mene, za dalje. I danas ju doživljavam uglavnom tako, no sve češće mi stvara i neki osjećaj razigranosti. Mislim da je njena poticajna vibra u nekoj mjeri zaslužna što sam pronašla svoj put u umjetničkom izražavanju.

  Ubrzo sam kupila “Vatru pročišćenja”, energetski ju osjećam slično kao prvu, a kako su u istoj prostoriji kao da jedna pojačava drugu, svaka u svom segmentu djelovanja. Slika koju volim dodirivati, a koja me vibracijski privukla jer djeluje silno oslobađajuće. I strasnostimulirajuće, pa je ne mičem iz spavaćeg dijela.

  Tri dana prije očeve smrti nabavila sam “Samo jedno stablo na putu”, čisto bijelo drvo na crnoj podlozi. Jedna mala slika pomogla je dati puno velikih odgovora.

  Radite na sebi i unesite u prostor dragocjenu podršku.

  Hvala B.

  Dunja Reškov

 6. Moje dosadašnje iskustvo promatranja i doživljaja slika općenito, nije bilo od posebnog značaja za mene. Neke slike su mi se svidjele, a neke nisu i nisam znala zašto.

  Kad sam vidjela Borisove slike uživo, osjetila sam neku dubinu u njima, snagu emocija koje se šire kroz grudni koš. Reljefni prikaz me naveo da ih promatram svaki put drugačije, odnosno, svaki put mi otkriju neku novu emociju, spoznaju, ispune me nekom toplinom i punoćom.

  Moju najveću pažnju je zaokupila slika “Ong sohung I”, a “Ong sohung II” se nadovezuje na nju. Kao da sam se stopila s njom. Predivna žuta podloga s ljubičastim ispreplitanjem uvukla me u svoje čakre, krugove koji su neraskidivo povezani. Istovremeno me podsjeća na drvo koje se razdvaja i ponovo spaja.

  Moram priznati da mi je jako žao što je tako brzo otišla drugom vlasniku, a ne meni. Ako tako mogu reći, utjehu sam našla u slici “Try” koja svojom energijom zrači i podigne me svaki puta kada je pogledam.

  Isto tako uživam u grafici “Dvorast”. Ona me obasjava svojim prekrasnim koloritom vedrih boja, govori o našem duhovnom rastu koje se razvija u bogatu krošnju predivnih spoznaja koje se preslikavaju s onim što je dolje.

  Mandale su mi posebno drage i očekujem neku sljedeću koju će napraviti, da mi zaiskri i da je udomim.

  Hvala ti Borise.

  Marija Krizmanić

 7. Dugogodišnja sam vlasnica više Borisovih slika. Kako se bavim intuitivnim feng shuijem slike sam uvijek koristila da bih pojačala djelovanje istog u stambenom, ali i poslovnim prostorima, te u mom životu.

  Prva Borisova slika koju sam ugledala, davnih dana, bila je “Vrtlog suštine II”. Slika je to koja me na prvo osvojila energijom magične spiritualnosti, bljeskom ljubičaste u vrtlogu koji vuče, pozivom na komunikaciju sa Sobom, suštinom. Krasila je razne zidove u mojim poslovnim, a sada i u stambenom prostoru. Trenutno je u prostoru u kojem mi je potreban fokus, gledam ju svakodnevno i koristim za ulazak u meditaciju.

  Sljedeća slika koju sam nabavila je “Proljeće”, slika iz koje je izbijala neopterećena radost, veselje, lagana pršteća energija sreće svakodnevnog postojanja. Slika je to koja mi uvijek kad ju pogledam podiže raspoloženje i podsjeća na životnu radost i veselje. Trenutačno je držim u prostoru unutrašnjeg znanja.

  Sljedeća je na listi mojih želja bila slika “Ples šumskih vila”, no nekako mi je izmakla. Nadam se da sadašnji vlasnik uživa u njoj.
  Zatim sam kupila sliku “Ples šumskih vila II”. Kada sam ju stavila na zid počelo se dešavati nešto neobično, mnogi koji su dolazili kod mene vidjeli su u toj slici različite likove ljudi, ali i životinja, a ja sam vidjela zmiju, a kako od istih zazirem, nisam se osjećala ugodno s tom grimiznozelenom slikom.

  Nakon nekog vremena vratila sam tu sliku Borisu i zamijenila je za “Sedmo stablo”. U ovom trenutku ta slika još nije na “pravom mjestu” premještam ju, gledam i tražim gdje će “sjesti”, te pojačati energiju i djelovanje tog dijela prostora.

  Ukoliko radite na sebi Borisove slike vam na mnoge načine mogu pomoći u tome, bilo time što su od autora već energetski namijenjene nekoj svrsi, bilo vašom meditacijom i posvetom, te osjećajem za pravo mjesto u prostoru i životu, sada ili u budućnosti.

  Svjetlana
  Aromazen

 8. Već niz godina svoju kuću održavam što više po principima Feng Shuija. Jedna zona koja se odnosi na blagostanje je imala sve ono što treba imati: fontanu, cvijeće, potrebne boje, rasvjetu… Ali na čitavom tom zidu visjela je veeeelika slika “Egipatskog božjeg suda”. Punih pet godina pitala sam se je li njoj tu mjesto, jer ono što je na slici nije baš vezano za materijalni svijet i blagostanje.

  Tako sam odlučila umjesto te “sporne” slike napraviti “šumicu” od pet Borisovih slika iz serije drveća: dvije originalne slike “Vatreno drvo” i “Zlatno drvo” i tri grafike: “Zeleno stablo”, “Ljubičasto stablo” i “Drvo dalekih zemalja”. Sada je ta Borisova “šumica” unijela mir u moju podsvijest, jer više se ne pitam je li sve ok, nego ZNAM da imam prave slike na pravome mjestu!

  Alla Novak
  Alla Style

 9. Borisove slike doživljavam skroz osobno: neke me privuku odmah, a neke me ostave ravnodušnom. I dobro da je tako… jer bi inače sve završile na mom zidu.

  Slike “Godišnja doba” su me očarale na prvi pogled, a onda, dosta vremena kasnije, zajedno sa slikom “Zimski solsticij” na čudan način ušle u moj dom.

  A grafika “Ples šumskih vila” me čak i danas uspijeva iznenaditi! Ako ju neko vrijeme ne pogledam baš onako, zaozbiljno, iznenadim se detaljima koje su šumske vile isplesale i razmjestile doslovno preko noći. I onda… uživam kao da sliku po prvi puta vidim. Prava vilinska čarolija!

  Larisa Mravunac
  Zvjezdaonica

 10. Već prilikom prvog razgledavanja slika Borisa Pecigoša pobudile su u meni zanimanje. Posebno mi je upala u oko slika “Drvo na mjesečini” koja se odlično uklopila u ulazni dio mog masažnog salona. Slika je vrlo dinamična, mami da ju se promatra, pa čak i dotakne zbog svoje reljefne strukture. Često i moji klijenti komentiraju sliku da im se sviđa.

  S veseljem očekujem novo uređenje prijemnog prostora i predavaonice za klijente gdje ću udomiti novu sliku u dva dijela “Odlučio sam da te volim”. Vjerujem da će se odlično uklopiti u prostor i dati bolji estetski doživljaj, kao i novu energiju prostoru.

  Miljenko Horvat
  Vital M

 11. Zaljubila sam se u Borisove slike čim sam ih vidjela, a presudna je bila jedna mandala koja me je očarala i promijenila energiju prostora u kojem sam tada živjela i radila. I danas je imam u svojem dnevnom boravku i zrači svojom pozitivnom energijom.

  Ta mandala je otvorila moje srce da počnem skupljati Borisove slike, tako da sam danas ponosna vlasnica mnoštva njegovih radova i svaki put se veselim kada gledam njegove slike, jer zrače posebnom energijom i potiču me na mijenjanje.

  Uvijek rado predstavljam Borisove slike i svi koji dolaze u moj Centar imaju upoznavanje s njegovim radovima.

  Samo nastavi sa svojim radom dragi Boris, a ja ću nabaviti još neki zid da smjestim djeliće tvoje divne duše koju utkaješ u svoje slike.
  Pusa

  Adela Franceković – Sribebica
  Alternativni centar Sribebica

 12. Htjela sam reći kako ti sjajno slike djeluju u prostoru:
  – crveno za akciju u području života koji želimo osnažiti
  – plavo i zeleno za unošenje mira i ravnoteže…
  Odličan si – nadam se da znaš koliko!!!

  Dana Gabrić

 13. Imala sam tu sreću i čast da Borisove slike u nekoliko navrata obitavaju u sobi u kojoj masiram. Kad su bile u prvom navratu, to su bili akrili na platnu, visjele su po svim zidovima i cijelo vrijeme zračile radošću i ispunjenošću životom. Sve Borisove slike imaju nešto posebno u sebi, svaka ima svoj karakter i nosi svoju energiju. Osim toga reljefno nanešena boja, kristali ili školjke jednostavno vas vuku da ih pipkate i pozdravljate. Svaka je lijepa na svoj način.

  Prošlog ljeta slike sam prezentirala za prodaju pa su opet bile u stanu, a sad su kod mene ove grafike. Što ih više gledam to mi je jasnije – iz njihovog karaktera očitava se pojedinačna poruka. Za određenu osobu ili period života.

  Kako se stalno družim s Borisovim slikama jedna od njih tako je dospjela, i kod mene i dečka u spavaću sobu. To je slika prve čakre, crveno-zlatna. Mogu samo konstatirati da se seksualni život obogatio (u više pogleda), a i poslovni planovi su mi se proširili i postali kreativniji, dobila sam baš par dobrih ideja. Jednostavno, energija slike stvari je pogurala u smjeru u kojem treba. Hvala Borisu i slici.

  Željka Drakulić
  Udruga Gabrijel

 14. Od kada sam prvi put vidjela Borisove radove, neki su me jako privukli, ali kada sam zamislila koje bih odabrala za svoj stan, nisam mogla zamisliti ni jedno. Kada mi je Boris donio dva platna da stoje u ordinaciji za prodajnu izložbu, jedno platno se doslovce prilijepilo za zid i kao da je reklo: “Ja pripadam ovdje, napokon sam na pravom mjestu.” Ja pak nisam mogla odvojiti pogled od tog platna i bilo mi je nevjerojatno kako je našlo put do mog zida. Obožavam ga, kao i mnogi koje platno dočeka u hodniku. Ljubav na pravom mjestu.

  Zrinka Buljan
  savrsenozdravlje.com

 15. Tijekom pohađanja radionica zen karata, prije nekoliko godina, moju pažnju i moj pogled je iz tjedna u tjedan zarobljavala Borisova slika “Žarište (Fokus)”. Intenzitet i vibracija koju sam osjećala bili su svojevrstan poziv pa sam je nakon nekog vremena i kupila. Ona je dala svoj pečat svakoj sobi, jer volim mijenjati slike u stanu, a njezina dubina i intenzivnost i dalje prate moju energiju. ;-)

  Ratka Vujičić
  Kreativnost & Rekonekcija

 16. Oduševljena svim slikama koje sam vidjela uživo kod Borisa u ateljeu, nisam se mogla odlučiti koju sliku kupiti! Onda sam preko jednog portala dobila za nagradu prekrasnu Borisovu sliku “Crvena žitna polja”. Ljepota slike potpuno je oživjela u našem prostoru, energizirala naš život i rad, te donijela nekoliko novih knjiga i projekata…

  Njegovo prisustvo u mom životu otvorilo je nove kreativne, razigrane i slikovne svjetove, a njegova “Crvena žitna polja” novih zamah i ljepotu životu.

  U zahvalnosti za postojanje jedne takve divne osobe!

  Željka Tokić
  Angels City

 17. Imam tu sreću da se družim s tri Borisove slike u svom domu. Na žalost, preko kompa se potpuni dojam nikako ne može steći, tek kad sliku pogledam uživo, osjetim u potpunosti njezinu vibraciju, i obavezno je poželim dodirnuti, jer su sve reljefne i doslovno pozivaju na direktan kontakt. Najdraža mi je “Drvo djetinjstva”, mala, topla, radosna slika, koja odiše životnom energijom, onom djetinjom.

  Sve Borisove slike su takve da pored njih čovjek ne može proći, a da ne zastane, i upije dio darovane energije. Ovim putem zahvaljujem još jednom Borisu, obogatio je i moju dušu i moj životni prostor svojim djelima!

  Safiris
  safiris.blog.hr

Enter your comment here:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s